Nieuw tijdperk voor coaching met winnend innovatief concept van startup lifecoach Dana-Maria Faneker tijdens de Samsung Virtual Reality Challenge op Emerce Digital Marketing Live! 

Foto (boven): Peter Boer, Emerce

Captain VR

In een zinderende Samsung VR Challenge op  Emerce DML! pitchen drie eerder door het Startup Fest Europe publiek voorgeselecteerde creatievelingen hun innovatieve concepten aan een vakjury. Deze bestaat uit Winston Gerschtanowitz (Talpa Media), Menno van den Berg (Samsung Electronics Benelux) en Jim Stolze (Startup Fest Europe).

 

De Haagse Energy & Liftcoach Dana-Maria Faneker weet de zaal en de vakjury te verleiden met haar Captain VR applicatie. Als prijs brengt Samsung deze VR coaching app naar de markt.

VRees

Dana-Maria gebruikt Virtual Reality om mensen van hun spreekangst, podiumVRees, PresentatieVRees, netwerkVRees, FeestVRees, HoogteVRees of een sociale fobie af te helpen.

Haar cliënten kijken via VR de angst in de ogen in een veilige omgeving en met een coach die hen bijstaat. Voor veel mensen is de stap te groot om zichzelf in een ongemakkelijke situatie te begeven of hierover te praten. VR is een handig hulpmiddel bij het doorbreken van patronen en fobieën. Dana-Maria creëert via VR levensechte situaties.

Via VR komen veel dingen naar boven, waarbij Dana-Maria reacties van haar cliënten kan analyseren en de onderliggende redenen voor hun patronen of fobieën kan achterhalen. Vervolgens werkt ze met haar cliënten naar een doorbraak.

Dana-Maria gebruikt GearVR of Oculus Rift voor haar coaching. Life Coaching met de virtuele bril wordt een nieuwe maar effectieve manier van coaching. In de Verenigde Staten heeft deze manier van coachen al voor verbazingwekkende resultaten gezorgd.

Wereldwijde ambities

Dana-Maria legt haar lat hoog en heeft als ambitie om nog meer VR coaching apps te maken en deze internationaal op conferenties te promoten.